Tijdens de tweede dag op 11de meeting van de Diamond League – Londen wordt als enige gespreid over meerdere dagen – vielen enkele puike prestaties te noteren. Thuislopers als Dina Asher-Smith en Shara Proctor waren duidelijk op niveau. De Nederlandse Sifan Hassan liet zich dan weer opmerken met een PR op de 800m bij de vrouwen. Ook David Rudisha kwam in actie, hij verloor de sprint op de 800m van Nijel Amos.

Meetingrecord voor Lavillenie

De Fransman Renaud Lavillenie, huidig wereldrecordhouder op het polsstokspringen, kwam dit seizoen al tot 6m05 in Eugene eind mei. Vandaag kwam hij opnieuw heel hoog en met 6m03 zette hij tevens een nieuw meetingrecord neer. Hij haalde er de overwinning met tien centimeter voorsprong op de Canadees Shawn Barber.

Engelsen en Schippers stellen nationale records scherper

Dafne Schippers- Foto: Tomas Sisk
Dafne Schippers- Foto: Tomas Sisk

Bij het verspringen won de Britse Shara Proctor overtuigend met 6m98, een nieuw nationaal record. Daarmee komt ze ook eenzaam bovenaan de Europese jaarlijst te staan, gevolgd door de Russische schone Darya Klishina. In de reeksen van de 100m kon Dina Asher-Smith het Britse nationale record scherper stellen. Dat staat nu met 10”99 op haar naam. In de finale echter ontbond de Nederlandse Dafne Schippers haar duivels. Ze won de DL en met 10”92 verbeterde ze haar eigen nationale record.

Rudisha verliest sprint, Sifan Hassan met PR

De 800m bij de mannen kende een sterk internationaal veld. Met de Fransman Pierre-Ambroise Bosse, de Pool Adam Kszczot en de Botswaan Nijel Amos had wereldrecordhouder David Rudisha flink wat concurrentie. Hij verloor uiteindelijk in de sprint van de 21-jarige Amos (1’44”57) en wist met zijn tijd van 1’44”67 zijn seizoensbeste niet te verbeteren. De Nederlandse Sifan Hassan werd dan weer tweede op de dubbele baanronde, maar wist wel met 1’59”46 haar persoonlijk record scherper te stellen.

Gisteren kwamen Belgen Philip Milanov en Bashir Abdi al in actie. De prestatie van de discuswerper kan u hier lezen, dat van Gentenaar Abdi kan je bekijken via deze link. Alle uitslagen van de DL in Londen vind je dan weer hier.