De kogel is door de kerk. De plannen voor een indoor atletiekzaal in Louvain-la-Neuve, mét 200m-piste, waren al in oktober 2010 goedgekeurd. Vandaag echter werd het architectenbureau, dat de plannen voor het bouwwerk mag maken, bekendgemaakt. De tijdelijke onderneming Duchêne SA – De Graeve SA kreeg de voorkeur op vier andere bureaus.

Dat de nieuwe zaal er komt, is schitterend nieuws voor de Waalse atletiek, want er wordt inmiddels 30 jaar gewacht op een indoorpiste in Wallonië . De werken zouden beginnen in april van volgend jaar en twee jaar later in 2018 worden afgerond. Eenmaal afgewerkt, zal er dus naast de Gentse Topsporthal een tweede atletiektempel zijn waarin er indoor op een 200m-piste kan worden gelopen.

Voor heel wat Waalse atleten betekent dit vooral dat ze de verplaatsing naar het relatief verre Gent niet meer zullen hoeven te maken om indoor te trainen én waarschijnlijk ook om wedstrijden te lopen. Of de nieuwe arena ook Belgische kampioenschappen en/of grote meetings zal huisvesten is natuurlijk de vraag die onmiddellijk rijst. Midden juli wordt het project gepresenteerd door de Waalse minister van sport René Collin; met wat geluk heeft hij al een antwoord op deze vraag klaar.