Afgelopen weekend werd er in Nederland de prestigieuze Venloop georganiseerd. Een halve marathon waar veel internationaal geweld op afkomt. Zo ook onze eigenste Willem Van Schuerbeeck. Hij werd tweede Belg, na Jesse Stroobants, op een 13de plaats. Met een tijd van 1u04’12” loopt hij zo ook naar een nieuw PR, en dat is toch wel opmerkelijk.

De intussen 30-jarige Willem Van Schuerbeeck pakt elk jaar wel uit met een PR op de marathon. Ook dit jaar is dat zijn doel. In Rotterdam wil hij zijn record van 2u13’55” van de tabellen lopen, en na afgelopen weekend heeft het er alle schijn naar dat hij ook zal slagen in zijn opzet.

Door naar een tijd van 1u04’12” te lopen spitst hij 7 seconden af van zijn oude record op de halve marathon. Met amper 3 dagen af te bouwen en onlangs nog een heftige training in te lassen van maar liefst 60km, kan de prestatie van Willem zeker tellen. Binnenkort dus die marathon van Rotterdam, waar de marathonloper alles uit de kast zal halen om dat PR binnen te rijgen.

Het interview met Losse Veter kan u hieronder bekijken.