Dit weekend vond ook in Nederland het nationaal indoorkampioenschap plaats. Op de piste in Apeldoorn vielen verschillende sterke prestaties te noteren, waarbij twee EK-limieten. Ook verschillende Nederlandse toppers die zich al eerder voor Praag plaatsten etaleerden nog eens hun goede vorm.

Het ging in Apeldoorn dus om een tweedaags evenement. Op zaterdag viel er al een Nederlands record te noteren: Femke Pluim sprong naar 4m47 in het polsstokspringen. Dafne Schippers pakte op dag één al de dubbel 60m en verspringen zonder echt op haar topniveau te presteren.  Zondag was er een geweldige 400m te zien. Drie heren liepen onder de EK-limiet, maar winnaar Terrence Agard (46.54) was al geplaatst. Bjorn Blauwhof werd tweede in 46.75 net voor Liemarvin Bonevacia in 46.77. Misschien heeft België er wel een nieuwe concurrent bij op de 4x400m. Bij de dames liep Mediea Ghafoor een zeer sterke 52.42 op diezelfde 400m. Wereldkampioene vijfkamp Nadine Broersen ging door haar enkel en moet een vraagteken bij haar EK deelname zetten. Op de 800m ging Thijmen Kupers voor een snelle solo die hij succesvol afrondde in 1’47″81. Daags voordien liep hij al, eveneens solo, naar 1’48. Sifan Hassan won -of wat had u gedacht- de 1500m bij de dames. Op de 3000m bij de heren deed Dennis Licht een laatste poging om zich voor Praag te plaatsen na zijn mislukte poging op de IFAM. Licht strandde na een lange solo op één seconde met zijn 7’59”09.

Meervoudig kogelkampioen Rutger Smith maakte zijn comeback na twee jaar blessureleed. In de VS wierp hij de discus naar 63m75.