Op zaterdag 21 februari, over anderhalve week, vindt het Belgisch indoorkampioenschap alle categorieën in de Topsporthal van Gent plaats. Aangezien de minima tegen 1 maart moeten binnen zijn, volgt er wellicht nog een ultieme EK-limietkans na het BK, maar hoe vroeger, hoe beter uiteraard. Nafi Thiam is ook geplaatst voor het EK. Ze werd officieel uitgenodigd door de EAA voor de vijfkamp en heeft de uitnodiging aanvaard werd het ons gisteren verteld op de elitendag van de LBFA. Wat Pierre-Antoine Balhan betreft, hij zal op het BK niet lopen. Hij waagt zijn kansen voor een EK-ticket op 800 m in Stockholm op 19/2.

Stef Vanhaeren - Foto: Jasper Jacobs
Stef Vanhaeren – Foto: Jasper Jacobs

Vier Belgische atleten zijn momenteel zeker van het EK indoor in Praag: Eline Berings, Anne Zagré, Pieter-Jan Hannes, en ook Nafi Thiam haar EK-deelname is al veiliggesteld. Dat raakte gisteren bekend op de elitedag van de LBFA, waar werd verteld dat Thiam ingaat op de uitnodiging van de EAA om deel te nemen aan de vijfkamp. De kans is reëel dat daar nog (een aantal) namen bijkomen. Op de 400m bij de heren bijvoorbeeld, waar Dylan Borlée naar zijn goede vorm aan het toegroeien is, maar op het BK het niet onder de markt zal hebben met o.a. Stef Vanhaeren. Drie andere 400m-lopers: Antoine Gillet, Will Oyowe en Seppe Thys verkiezen de enkele baanronde, met wellicht een duel op het scherpst van de snee tot gevolg. Op de 800m tekent Jan Van Den Broeck present, maar normaal geen Pierre-Antoine Balhan (hij loopt 19/2 in Stockholm), op de hoge horden zien we Damien Broothaerts, Dario De Borger en Hans Van Alphen, en ook in het verspringen zullen Mathias Broothaerts, Jeroen Vanmulder en Cedric Nolf de Belgische titel elkaar niet cadeau geven. Nog reist Arnaud Art naar de Topsporthal af voor het polsstokspringen, waar hij ook Hans Van Alphen tegenkomt, en hoopt Philip Milanov zijn goede vorm te etaleren in het kogelstoten waar Jurgen Verbrugghe uiteraard wacht.

Bij de vrouwen Justien Grillet vs Nenah De Coninck op de 200m, Cynthia Bolingo Mbongo op de 400m, Nafi Thiam in het hoogspringen en kogelstoten, waar in dat laatste nummer ook Jolien Boumkwo opnieuw present tekent. De twee disciplines met wellicht de beklijvendste duels bij de vrouwen zijn:de 60m horden en het polsstokspringen. In de 60m horden mag Eline Berings zich opmaken voor een duel met Anne Zagré, in het polsstokspringen halen eeuwige concurrentes Fanny Smets en Chloe  Henry hun polsstokken uit, maar mogen ze ook rekening houden met atletes in vorm Elien De Vocht en Margaux Quirin.

De deelnemerslijst vindt u hier.