Vandaag vond het Vlaams Kampioenschap voor cadetten en scholieren plaats. De eerste twee EYOF-limieten werden hier opgetekend. Bij de meisjes is die eer weggelegd voor Kelly Van Petegem. De kogelstootster liet haar kogel na 13m24 landen, wat 10cm boven de gevraagde 13m14 is. Bij de jongens mocht Jorg Vanlierde juichen, hij ging in het polsstokspringen over 4m65. Daarmee sprong hij maar liefst 17cm boven de gevraagde 4m48.

Van Petegem is dus de eerste atlete die al zeker is van haar selectie. De scholiere van STAX kon echter de Vlaamse titel niet mee naar huis nemen, want Larissa Timmerman stootte nog verder en strandde met 14m55 op twee centimeter van het Belgische record van Katelijne Lyssens. Timmerman kan niet naar het EYOF-kampioenschap aangezien dat alleen voor de eerstejaarsscholieren wordt gehouden.

Jorg Vanlierde - Foto: Tomas Sisk
Jorg Vanlierde – Foto: Tomas Sisk

Jorg Vanlierde kwam op het provinciaal kampioenschap al tot 4m36, vandaag ging de topsportschool-atleet nog een stukje hoger. Zijn trainer op de Gentse topsportschool, Peter Moreels, mag ook nog pronken met de prestatie van een andere topsportschool-atlete Hanne De Baene. De Baene verzekerde zich al op het provinciaal kampioenschap van het Wereldkampioenschap voor scholieren in Cali. Vandaag deed ze nog twee centimeter en met 3m85 lijkt het Belgische record van Margaux Quirin en Elien De Vocht van 3m90 binnen handbereik.

Van Petegem en Van Lierde zijn dus de eersten die van 25 juli tot en met 1 augustus aan het werk zullen zijn in Tblisi in Georgiƫ.

De resultaten van het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren vindt u hier.