Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Sofie Van Accom trok op zondag de grens over voor de korte veldloop in het Nederlandse Tilburg. Een zeldzaamheid voor de vrouwelijke veldloopsters, zo’n korte cross, maar Van Accom bracht het er met een tweede stek bijzonder goed van af. Toch blijft de winter eerder bijzaak. “Een basis leggen voor de zomer blijft het belangrijkste”, klinkt de ACHL-atlete.

Na de jeugdreeksen op de Warandeloop in Tilburg was Sofie Van Accom één van de Belgische speerpunten op de korte veldloop. Zij werd op voorhand getipt als favoriete om de korte cross bij de vrouwen te winnen maar moest het stellen met hen tweede plaats na de Afrikaanse atlete Askale Wegi die uitkomt voor Duitsland. Van Accom blikt alsnog tevreden terug op haar wedstrijd. “In vergelijking met de Crosscupwedstrijden is dit nog een trapje hoger”, zei ze daarover. “Het tempo lag enorm hoog in de openingsronde en ik liet de Duitse lopen. Daarna koos ik voor mijn eigen tempo.”

 

EK indoor

Volgende week loopt van Accom in Roeselare, daarna zal ze zich voorbereiden op het indoorseizoen. “Ik ga proberen om me te kwalificeren voor het EK indoor in Praag op de 1500 meter, daarvoor moet ik 4’12”62 lopen. Op zich moet dat wel lukken want ik liep outdoor al 4’10 maar indoor is niet hetzelfde. Via Marc Corstjens hoop ik een wedstrijd te vinden in het buitenland aangezien hier in België de grote wedstrijden niet doorgaan.”

Daarnaast zien we Van Accom ook nog in het veld. Na nieuwjaar zal ze de indoorwedstrijden blijven combineren met de Crosscup. “Die EK-limiet is geen hoofddoel, ik wil ook heel het Crosscupcircuit afmaken. Een basis leggen voor de zomer blijft het belangrijkste. Ik wil me in de zomer opnieuw verbeteren op de 1500 meter en misschien waag ik me wel eens aan een steeplewedstrijd”, vertelt ze.

Interview: Michiel Baetens