Morgen staat de ‘Grote Prijs Stad Deinze’ op het programma. De veldloop, die jaarlijks heel wat atleten en supporters doet verkassen naar de Brielmeersen, hoopt vanzelfsprekend ook om dit jaar de grootste des lands te worden.

Op 11 november, afgelopen dinsdag, liep De Nekker in Mechelen opnieuw goed vol voor de jaarlijkse veldloop. De laatste jaren scoort de RAM-veldloop hoog in inschrijvingsaantal en ook dit jaar mocht de opkomst er best zijn, want met ongeveer 1150 deelnemers maakten ze heel wat andere clubs jaloers. Wellicht niet AC Deinze, aangezien de Oost-Vlaamse club, die in het zomerseizoen een nieuwe piste liet aanleggen, elk jaar onverminderd op een massa aantal inschrijvingen kan rekenen. In 2012 stopte de teller op 1572 atleten, vorig jaar waren er dat 1551 en ook de editie van 2014 zal wellicht op deze mooie lijn voortborduren. Vorig jaar deden twee crossen beter dan Deinze, de CrossCup Relays en het BK in Wachtebeke. Omdat de ene wedstrijd deel uitmaakt van de Lotto CrossCup en bovendien ook een estafettewedstrijd is, en de andere een kampioenschap, kunnen we moeilijk appels met peren vergelijken.

Niet onbelangrijk: de kwaliteit gaat er met de kwantiteit in Deinze mee op vooruit. Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar een strijd tussen Astrid Verhoeven en Veerle Van Linden. Beide atletes hebben al aangekondigd dat ze aan de start zullen verschijnen, wie weet komen daar nog enkele dames van hun kaliber bij. Bij de mannen is het in het duister tasten wie er allemaal aan de start zal verschijnen. Stijn De Vulder, de winnaar van vorig jaar, neemt morgen uitzonderlijk niet deel.

Het uurrooster voor de 18e editie van de ‘Grote Prijs Stad Deinze’ vindt u hier. Meer informatie over diezelfde cross vindt u op de site van de organiserende club.