Zondag vindt eindelijk de start van het veldloopseizoen plaats met de Relays van de Lotto CrossCup in Gent. Hieronder vind u een voorbeschouwing voor de senioren bij zowel de mannen als de vrouwen op basis van de deelnemerslijst die u hier vindt.

Bij de heren twee duidelijk afgetekende topfavorieten. RFCL zal aantreden met Michael Brandenbourg gevolgd door Tarik Moukrime en Abdelhadi El Hachimi. De tweede van vorig jaar zal absoluut bedreigd worden door de ploeg van OEH met Simon Debognies, Thomas De Bock en Isaac Kimeli. Alleen als VAC met Bekele, Tasama én Kibet komt aanzetten zullen ze deze teams het vuur aan de schenen kunnen leggen. Ze schreven voorlopig geen team in. Andere outsiders voor het podium zijn ongetwijfeld OLSE met slotloper Pieter-Jan Hannes, DCLA met slotloper Dries Basemans, EA met slotloper Koen Naert en RESC met Kim Ruell. Ook AC Hulshout zou naar verluid een sterk team aan de start brengen met  Valgaeren, Laurens en De Hondt, maar ook zij schreven zich nog niet in.

Bij de dames slechts één topfavoriet. Om Laura Huyghe, Barbara Maveau en Veerle Dejaeghere van de overwinning te houden zal er heel verassend voor de dag moeten worden gekomen. Ook hier geldt dat VAC met Kitushy, Wyns en Belete mogelijk voor concurrentie kan zorgen als ze zich zondag zelf nog inschrijven. Outsiders zijn ACHL met Sofie Van Accom en Lore Tack, ACME met Louise Carton, CABW met Stéphanie Barnes en DCLA van slotloopster Charlotte Sijmens.