Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Sofie Van Accom (ACHL) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch Kampioene Veldlopen 2014 (Korte Cross Vrouwen) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Sofie Van Accom - Foto: Jasper Jacobs
Sofie Van Accom – Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Nadat ik 3 weken volledige rust had, keek ik er enorm naar uit om terug m’n loopschoenen aan te trekken. Wegens een blessure die ik tijdens de zomer had opgelopen, besliste de dokter om nog 3 weken alternatief te trainen vooraleer ik terug mocht lopen. Momenteel ben ik nu al enkele weken terug aan het lopen. Dit was toch wel wat wennen in het begin, maar uit de laatste lactaattest is gebleken dat we op schema zitten voor (hopelijk) een mooie winter!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De vorige jaren combineerde ik steeds de regionale crossen met indoor, maar deze winter gaan we het anders aanpakken. Dit jaar zal ik voor de eerste maal deelnemen aan de volledige CrossCup. Daarnaast zal ik ook nog in Tilburg op de korte cross starten.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Het zomerseizoen blijft voor mij het belangrijkste en de winter gebruiken we dus steeds om een goede basis te leggen. Door deel te nemen aan de wedstrijden van de CrossCup zal ik zeker en vast nog een betere basis kunnen leggen. Daarnaast vindt er ook een EK Indoor plaats. Aangezien ik deze zomer m’n pr op 4’10″45 bracht, gaan we toch een poging doen om de limiet te halen. Moest dit niet lukken, is dit geen ramp.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Aangezien ik de voorbije jaren steeds voor de regionale crossen koos, is het een beetje afwachten wie mijn rechtstreekse tegenstanders zullen zijn. Naast de vaste waarden verwacht ik wel dat de jongeren een belangrijke rol zullen spelen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Bij de vrouwen, op nationaal vlak, denk ik dan vooral aan Astrid Verhoeven. Regionaal verwacht ik een sterke Lore Tack.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 16m): liep vorig jaar een ongelofelijke sterke winter
* Astrid Verhoeven (LEBB – 12m): top in het veld en maakte deze zomer een enorme vooruitgang
* Lore Tack (ACHL – 6m): sinds kort een trainingsmaatje en vliegt op training
* Sarah Minart (DCLA – 1m): vorig jaar pas voor de 1ste maal in het veld en kan dus nog veel progressie maken
* mezelf (ACHL – 17m): hopelijk kan ik de goede zomer doortrekken naar de winter
* Koen Naert (EA – 22m): gevestigde waarde in de cross en liep een sterk EK

* Sam Valgaeren (HULS – 9m): mooie progressie vorige winter, maar ook dit zomerseizoen
* Dieter & Maarten Kersten (ADD – 8 & 5m): werden vorig jaar als 1ste-jaars junior meteen 1ste en 2de BK cross
* Ismael Debjani (CABW – 4m): werd verrassend BK 800m, hem verwacht ik sterk op de korte crossen
> Totale waarde team “De Slijkdabbers” van Sofie: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Het is steeds moeilijk om een goede, evenwichtige ploeg samen te stellen, maar hopelijk kan m’n ploegje toch een mooie plaats behalen.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels