Als we afgelopen seizoen naar het hinkstapspringen bij de mannen kijken, dan duikt er één naam op bovenaan ons lijstje: Solomon Commey. Hoe beleefde hij zijn seizoen en hoe ziet hij de toekomst tegemoet? Wij vroegen het aan hem.

Solomon Commey - Foto: Jasper Jacobs
Solomon Commey – Foto: Jasper Jacobs

Door een aanslepende blessure kon Solomon in de winter niet voluit trainen. Daarom werd er ook de nadruk gelegd op stabiliteit en coördinatie , n zagen we hem niet terug in de indoorhal. Maar over het zomerseizoen is Solomon wel zeer tevreden. Hij kwam regelmatig boven de 15m uit en behaalde zijn enige doel voor deze zomer met verve, Belgisch kampioen AC worden.

Het enige waar we ons dit seizoen op richtten was het BK AC. De Belgische titel bij alle categorieën ontbrak nog op mijn huidige (kort) palmares, en intussen is deze ook behaald met een mooi PR van 15m51

 EK Beloften in Tallinn is het hoofddoel van komende seizoen!

Een ander hoogtepunt in het seizoen was ongetwijfeld de deelname aan de Europabeker in Tallinn.

Vorig jaar was het net niet. De Europabeker in Tallinn was zeker een leuke ervaring en een goede gelegenheid om onze andere atleten en de mensen van de atletiekbond te leren kennen. Misschien was dit een voorbode, want volgend jaar is er het EK Beloften! We zien wel.

Dat EK vormt dan meteen ook het grote doel voor 2015. En zal ook plaatsvinden in Tallinn.

“Het EK Beloften in Tallinn is het hoofddoel van komend seizoen. Dit zou een mooie beloning zijn voor de inspanningen en opofferingen van de laatste jaren, zeker ook voor mijn pleeggezin. Zij bieden me alle kansen om mijn doelen te bereiken!

Na de afwezigheid van vorig jaar in de indoorhal, zullen we Solomon deze winter zeker wel terugzien. Hij wil daar alvast zijn ambitie kracht bijzetten.

Het belangrijkste zullen uiteraard de kampioenschappen zijn. Maar ik zal ook al trachten de limiet voor het EK Beloften al zo dicht mogelijk te benaderen, of wie weet zelfs al binnenhalen. Ik ben overigens zeer benieuwd wat deze zal zijn, voor Tampere stond hij vastgelegd op 15m99.

Maar Solomon blijft voorzichtig met z’n verdere ambities.

Ik wil graag de kloof met het Belgisch record steeds verkleinen

Laten we beginnen met het aantal Belgische titels uit te bouwen. Verder wil ik graag de kloof met het Belgisch record (17m00 van Michael Velter) steeds verkleinen. Hoe dichter ik dit benader, hoe meer de kans bestaat dat ik  aan internationale kampioenschappen zal kunnen deelnemen.”

“Einddoel is natuurlijk voor iedere sporter deelnemen aan de Olympische Spelen. Of we daar geraken, zal de toekomst uitwijzen. Daarvoor zijn uiteraard een aantal tussenstappen nodig zoals het EK outdoor in 2016 en wie weet het WK in 2017.”

“Maar laten we eerst het winterseizoen 2014-2015 afwachten en dan kijken hoe ver we staan(springen) om dan de balans op te maken.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs