Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Astrid Verhoeven (LEBB) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgische Kampioene Veldlopen bij de Juniores Vrouwen, kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Atletieknieuws
Astrid Verhoeven (Foto: Atletieknieuws)

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
 Na de Flanders Cup in Ninove zijn we gestart met 2 weekjes rust. Deze beslissing hebben we bewust gemaakt om tijdig met de wintervoorbereiding te starten. Op training verloopt alles naar wens: ik heb al heel wat kilometers getraind en van blessures ben ik voorlopig gespaard gebleven. Het is grotendeels dankzij Alter-G dat we voorstaan op schema. In de voorbereiding hebben we ook enkele hoogtetrainingen gepland in functie van het Europees Kampioenschap in Samokov. Aangezien dit EK op hoogte georganiseerd wordt, is het best dat we enkele trainingen op hoogte afwerken. Dankzij Bakala kan dit gerealiseerd worden, daarvoor wil ik hen nogmaals speciaal bedanken!
Voor we met de wedstrijden van start gaan, vertrekken we ook eerst nog een weekje op stage naar Portugal tijdens de herfstvakantie.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Het eerste deel is gericht op een EK-selectie in Roeselare en het EK in Samokov. De allereerste wedstrijd op de planning is de cross in Deinze. Over de andere wedstrijden zijn we nog niet zeker. Bart en ik zijn nog steeds aan het puzzelen om de trainingen en wedstrijden in functie van Roeselare en het Europees Kampioenschap goed te laten vallen.
Na het Europees Kampioenschap loop ik mijn allereerste Crosscup bij de senioren in Brussel. Vervolgens bouwen we af en loodsen we ons door de examenperiode. Daarna blijft het ook een grote puzzel, aangezien ik eind januari skistage heb met school kan dit een probleem vormen voor de trainingen, maar ook voor de wedstrijden. Zeker omdat we het tweede deel op het Belgisch Kampioenschap zetten. Voor de rest staan staan zoveel mogelijk wedstrijden van de Crosscup op de planning.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Eerst en vooral de plaatsing voor het Europees Kampioenschap in Samokov. Als ik mijn tijden vergelijk van de wedstrijden (zomerseizoen) en nu op de trainingen dan is de progressie enorm. Die lijn wil ik doortrekken tot het EK, waar ik hoop op een top-15 plaats. Het belangrijkste is om na nieuwjaar in de Crosscup de stap naar de senioren zo goed mogelijk te verteren.  En eerlijk gezegd: ik wil zeker de strijd aangaan met enkele beloftes dit winterseizoen, daar kan ik alleen maar sterker van worden.
Het tweede hoofddoel is het Belgisch Kampioenschap cross in Wachtebeke op 15maart. Top-5 plaats is de ambitie. Hopelijk kan ik deze verwachtingen inlossen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Mijn grootste tegenstand in Roeselare verwacht ik van Lisa Rooms, Charlotte Sijmens en Floor Michielsen. Iedereen werkt altijd enorm hard naar zo een selectiewedstrijd toe. Na nieuwjaar bij de beloften komen er heel wat sterke dames naar voren met ondermeer Imana Truyers en Louise Carton. Aan mij om deze concurrentie aan te gaan!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Bij de mannen: Isaac Kimeli uiteraard
* Bij de vrouwen: Floor Michielsen

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Koen Naert (EA – 22m): mijn nummer 1 bij de mannen, zal een sterke winter lopen
* Steven Casteele (KKS – 14m): doet het ongetwijfeld nog beter dan vorig jaar, en dat was al top
* Dieter (ADD – 8m) & Maarten Kersten (ADD – 5m): mijn hoop bij de junioren mannen
* Veerle Dejaeghere (AVR – 24m): blijft mijn absolute nummer één bij de vrouwen
* Sofie Van Accom (ACHL – 17m): is zowel zomer als winter al enkele seizoenen top
* Agnes Laurent (RESC – 6m): heeft een topzomer achter de rug, ik ben ervan overtuigd dat ze deze lijn ook kan doortrekken naar de winter

* Karolien (LEBB – 1m) en Sofie De Proft (LEBB – 1m): als ik deze tweeling op training aan het werk zie, dan gaan ze deze winter heel wat mooie prestaties laten zien
> Totale waarde “The A-Team” van Astrid: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik heb geprobeerd om een mooie mix te maken (jeugd, lange cross, korte cross, regionaal). Elke atleet die ik koos, zal in mijn ogen sterke prestaties neerzetten, rotsvast van overtuigd. Hiermee wil ik zo dicht mogelijk eindigen.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels