Met de interclub in Leuven afgelopen weekend startte Melissa Dupré haar eerste wedstrijd voor haar nieuwe club, VAC.  De 48m11 was een hoopvolle prestatie gezien de wispelturige wind en de kleine aanloop.  “Naar die wedstrijd had ik ook echt uitgekeken”blikt Melissa terug.  Na een hele rare winter vol veranderingen voelt het aan als de start van een tweede leven.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Bij het einde van het vorige atletiekseizoen ruilde ze immers haar coach voor een vernieuwd team in haar begeleiding.  Zo worden de krachtschema’s ingevuld door Bieke Vandenabeele, partner van gewichtheffer Tom Goegebuer. Voor  de sprinttrainingen trekt Melissa naar Rudi Diels en ook turnen maakt reeds een tijdje deel uit van  haar stabiliteits- en houdingstrainingen.  Peter Robbens, schoonbroer en coach van o.m. Bashir Abdi, coördineert het geheel en de lange termijnplanning.  Zo volgde er deze winter een stage in Zuid-Afrika bij Terseus Liebenberg, coach van o.a. speerwerpster Sunette Viljoen, reeds goed voor WK-brons en ook een vierde plaats op de OS in Londen. “De financiële ondersteuning verloor ik wel maar ik kan nog altijd rekenen op technisch advies vanuit de federatie”, aldus Melissa.  “Het is een hele cocktail maar het verruimt de geest en perspectieven.  Enkel de medische omkadering bleef gelijk.”

Olympische Spelen 

Na haar eerste optreden zal Melissa komende week ook op het Vlaams Kampioenschap in Beveren deelnemen.  Daarna volgt terug een trainingsperiode.  Doel is om zonder blessures doorheen het seizoen te komen en zo ver mogelijk te raken.  De Olympische Spelen in Rio blijven het hoofddoel.  De strenge internationale limiet maakt het behalen van de Spelen wel niet makkelijk.  “Maar door te dromen kan je ook je eigen grenzen verleggen”, besluit Melissa.