De eerstejaarsjuniore kijkt ondanks serieuze last aan haar voet tevreden terug op het afgelopen zomerseizoen. Vidts kijkt meteen ook met veel verwachting naar een nieuwe periode, die eigenlijk vorige week al begon. De VAC-atlete studeert nu in Leuven en heeft een nieuwe trainer.

Het seizoensbegin verliep voor de jonge meerkampster wat minder, maar daarna ging het snel. “Ik was net op tijd klaar geraakt om in Tenerife de limiet voor het wkj te halen, dat had ik toch niet gedacht, ik wist dat het mogelijk was maar wel heel moeilijk zou worden.” Daarmee was het seizoen eigenlijk al min of meer geslaagd. In aanloop naar het kampioenschap in de Verenigde Staten verliep het dan weer wat minder, onder meer door een kleine blessure aan de voet.

In Eugene zelf verliep het ene onderdeel al beter dan het andere. “We hebben ons daar alvast echt geamuseerd. Van mijn meerkamp daar ben ik uiteindelijk wel tevreden, hoewel ik toch op een hogere eindscore had gehoopt. Mijn springnummers, waar ik normaal de meeste punten op haal, waren niet goed. Ik had nog altijd last van de voet. Maar op al de andere nummers buiten mijn horden had ik een pb en dat is zeker niet slecht.” Na het wereldkampioenschap deed Vidts het wat rustiger aan om de voet te laten herstellen en deed louter voor het plezier nog enkele wedstrijden mee.

Zeer recent wisselde de atlete die van de topsportschool in Gent komt ook van trainer. In Gent trainde ze bij Chris Van Landschoot en nu werkt ze met Fernando Oliva. “Ik heb heel veel vertrouwen in mijn nieuwe coach. Samen met Fernando heb ik besloten dat we dit seizoen vooral gaan werken op mijn werpnummers (vooral speer), de horden en mijn snelheid. Dat zijn toch wel mijn zwakkere onderdelen.” Doel is volgende zomer top acht op het EK voor junioren en daarvoor zal ze opnieuw naar Tenerife trekken voor een limietmpoging. De bedoeling is om daar 5600 of zelfs 5700 punten te halen. Om bij Oliva te gaan trainen koos Vidts voor een opleiding in Leuven. “Ik heb gekozen voor de studie bio-ingenieurswetenschappen, wat zeker geen makkelijke combinatie zal worden. Ik splits dan ook mijn studietraject om mijn trainingen toch te kunnen afleggen.”