Vlak nadat Bashir Abdi vijfde was geworden op de 10.000m op het EK in Zürich, wist Anne Zagré op de hoge horden nog een plaatsje beter te doen. Eline Berings werd achtste op die finale van de 100m horden. Op hun derde race op twee dagen, liepen beide atletes helaas net hun traagste reeks van het EK.

Zagré startte opnieuw minder goed in vergelijking met de rest van het pak en kwam (daardoor?) maar net tekort om de Duitse Cindy Roleder op te rollen. Met 12″89 kwam ze amper 7 honderdsten te kort voor de bronzen medaille.

Eline Berings moet het meer hebben van haar kanonstart, maar wist die in de finale niet boven te halen. Met 13″24 was haar eindtijd ook matig, hoewel er in de finale nooit meer in leek te zitten voor de OLSE-atlete.

De Britse Tiffany Porter won het titanenduel met Cindy Billaud. Zij bleef met 12″76 de Française met drie honderdsten voor.