Foto: Selligpau
Foto: Selligpau

Volgens Sergey Bubka is Afrika klaar voor het organiseren van het WK atletiek. Dat heeft de Oekraïnse ex-polsstokspringer en vice-voorzitter van de IAAF gezegd na een bezoek aan Marrakesh, waar de Afrikaanse kampioenschappen deze week doorgaan.

“Het is duidelijk dat Afrika geweldig potentieel heeft als het om atletiek gaat”, klonk Bubka. “De IAAF wil er alles aan doen om het werelddeel te helpen bij het vinden van een balans tussen de vooruitgang van topsport en het ontwikkelen van sport in Afrika. Afrika moet en zal groeien en het organiseren van het WK atletiek, wat op korte termijn moet mogelijk zijn, is daar een onderdeel van. De ervaring en de wil is er zeker bij de Afrikaanse bond.”

Bubka sprak op de conferentie, voorafgaand aan de Afrikaanse kampioenschappen, met verschillende sport- en politieke verantwoordelijken. In totaal waren 53 Afrikaanse naties vertegenwoordigd.