Sergey Bubka ontving afgelopen week de Outstanding Individual Contribution-award op een internationaal congres voor sportevenementen in Londen. De prijs wordt gezien als de meest prestigieuze individuele sportorganisatie-award van de wereld.

De Oekraïnse polsstoklegende, die trouwens nog steeds wereldrecordhouder is, viel die eer te beurt dankzij zijn betrokkenheid in verschillende internationale (atletiek)organisaties. Bubka, eveneens IAAF-vicevoorzitter,  zette zich afgelopen jaar actief in voor de organisatie van de Olympische Spelen, maar was ook nabij betrokken bij het WK atletiek in Moskou en het WK voor scholieren in het Oekraïnse Donetsk.

Bubka ontving de award uit handen van Sir Craig Reedie, de Britse vice-voorzitter van het IOC.

De Universiade in Kazan viel eveneens in de prijzen. Het zomerkampioenschap won in de categorie “Meest innovatieve evenement” en “Evenement look”. De Britse atletiekbond werd geprezen voor zijn uitzonderlijke teamprestaties.