Afgelopen weekend won Sofie Van Accom het Vlaams kampioenschap 1500 meter met overmacht. De atlete van van Herentalse atletiekclub soleerde naar een sterke chrono van 4’20″51 en laat zo het beste verhopen voor de komende wedstrijden.

Zaterdag krijgt de leerkracht lichamelijke opvoeding een pak meer concurrentie voorgeschoteld ‘ik loop de 800m in Lokeren en naast Vlaams kampioene Renée Eykens, vice-Vlaams kampioene Marlies Schils en Lindsey De Grande staan er nog een hele resem sterke buitenlandse atletes aan de start’ aldus Van Accom.

‘Dit jaar richt ik me voornamelijk op de 1500m, maar ik zou toch ook graag nog één snelle 800m lopen’

 

Sofie Van Accom - Foto: Jasper Jacobs
Sofie Van Accom – Foto: Jasper Jacobs

 

Een week later staat Sofie Van Accom aan de start van de Internationale Flanders Athletics Meeting in Oordegem. ‘Hier mik ik op een snelle 1500 meter. In eerste instantie zou ik al blij zijn als ik mijn record van 4’14 zou kunnen verbeteren, ik voel me dan ook een stuk sterker en sneller dan vorig jaar’ Maar stiekem hoopt Van Accom toch nog op iets beter. ‘De limiet voor het Europese kampioenschap in Zurich staat wellicht te scherp (4’08″80) ik zie mij dit nog niet lopen maar je weet natuurlijk nooit’

Van Accom hoop zich vooral te kunnen plaatsen voor het Europese kampioenschap voor landenteams in Talin dit jaar. ‘Al moet ik hier nog even afwachten want ook Almensh Belete zou een 1500 meter lopen op de IFAM, het is dus nog koffiedik kijken of ik hier al dan niet zal kunnen aantreden, ik ga er alleszins alles aan doen!’ klinkt een gemotiveerde Sofie Van Accom.

 

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.