Hanne Claes liep vandaag in Luik de EK-limiet op de 400m horden. Het was een verrassing dat ze plots deelnam aan de lage horden en dan meteen ook het minimum liep. “We hebben onze inspiratie bij Elodie Ouedraogo gehaald”, zo vertelt ze op de site van Atletiek Vlaanderen.

Ouedraogo maakte ook de overstap van de spurt naar de horden. “Met die aanpak proberen we ook de blessures, die me de vorige jaren veel parten gespeeld hebben, te voorkomen”, legt Hanne Claes uit. “We hebben de voorbije weken en maanden dus vooral op 400m getraind, zonder mijn snelheid te verwaarlozen. De wedstrijd van vandaag was eigenlijk een test om te zien hoe de 400m horden zou gaan. En het is dus heel goed meegevallen.” Claes blijft zich in elk geval focussen op de 200m. Ook daar wil ze de EK-limiet klokken.

Lees de volledige reactie van Hanne Claes op de site van Atletiek Vlaanderen