Komend weekend, op zondagnacht, staat in het Amerikaanse Stanford de Payton Jordan Invitational op de agenda. Verschillende Belgen, al dan niet op stage in de Verenigde Staten, verschijnen er aan de start in de hoop om al vroeg op het jaar een mooie tijd te noteren op de jaarlijks sterk bezette meeting. Vorig jaar liep Bashir Abdi er zo naar een bijzonder scherpe 27’43 op de 10.000m, een tijd waarmee hij meteen ook naar het WK mocht.

Dit jaar hoopt Bashir Abdi zijn succes van vorig jaar te herhalen op die 25 baanronden. Abdi moest op het BK veldlopen zijn meerdere erkennen in generatiegenoot Jeroen D’hoedt, maar met een hoogtestage in Kenia hoopt de Gentenaar alsnog sterk te staan in Stanford.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Ook Jeroen D’hoedt en Koen Naert verblijven al even in de VS. Via een stage in Flagstaff bereidde het Topsport Vlaanderen-duo zich samen voor op respectievelijk een 5000 en 10.000m op de Payton Jordan. D’hoedt mikt later op het seizoen vooral op de 1500m, waar hij hoog wil scoren op het EK.

Verder treffen we ook Almensh Belete aan op de startlijsten. Belete liet de tweede helft van het veldloopseizoen vallen, maar hoopt in Stanford meteen op een snelle 10.000m.

Het lijstje gekenden in Stanford is dit jaar wel uitzonderlijk talrijk, want ook de bij RFC Liège aangesloten Tarik Moukrime (1500m), Onesphore Nkunzimana en Dame Tasama (beiden op de 10.000m) starten er.

De volledige startlijsten vindt u hier terug.