Philip Milanov verbeterde vandaag in het Franse Loos het Belgische record discuswerpen. De atleet van Atletiek Vlaanderen wierp zijn discus naar 64m32, 8 cm beter dan het voormalige nationale record en eveneens ook goed voor de EK-limiet!

Philip Milanov - Foto: Jasper Jacobs
Philip Milanov bedankt op Facebook 1 persoon in het bijzonder: zijn vader en coach Emil Milanov. – Foto: Jasper Jacobs

“Ik voelde mij deze ochtend nog altijd niet zo lekker”, aldus een zeer gelukkige Milanov. “Mijn verkoudheid speelde nog wat op, maar eenmaal de wedstrijd begon, dacht ik er niet meer aan en wou ik gewoon zover mogelijk werpen.” De eerste twee worpen van de 22-jarige discuswerper waren foutief, bij zijn derde worp speelde hij nog op veilig en bij zijn vierde worp zat alles mee. “Een van de juryleden riep 64m32 af en ik kreeg tranen in mijn ogen. Ik wist meteen dat ik mijn persoonlijk record verbeterde, maar 5 minuten later drong pas tot mij door dat ik ook het BR verbeterde. Het gaf mij een ontzettend goed gevoel!”

Milanov wil nu vooral constante worpen afleveren op wedstrijden en vooral op de belangrijke toernooien wil hij uitpakken. “Ik ga mij nu concentreren op de Europa Cup-wedstrijd in het Portuges Leiria. Daarna richt ik natuurlijk al mijn pijlen op het EK Zürich, mijn ultieme doel dit seizoen.”