Jeroen Vanmulder is afgelopen zaterdag Belgisch kampioen verspringen geworden. In de Topsporthal schudde de atleet van DAC in zijn laatste poging 7m78 uit zijn benen, goed voor winst.

Spannend was het duel tussen Nicolas Stempnick, Cedric Nolf en Jeroen Vanmulder zaterdag alleszins. Niet alleen hun seizoensbeste’s lagen dichtbij elkaar, ook hun prestaties op het BK waren quasi gelijk. Toch sprong Vanmulder 5 luttele centimeters beter dan de zilvermedaillewinnaar Stempnick en 6 centimeter beter dan bonzenmedaillewinnaar Nolf. “Ik had op voorhand verwacht dat ik veel kans maakte om te winnen”, zo reageerde een tevreden Belgische kampioen. “Ik was vandaag wat ziekjes en daardoor waren mijn prestaties ook niet top. Ik heb zeker 7m85 in de benen, misschien zelfs 7m90.”  Vanmulder hoopt deze zomer de EK-limiet te springen voor Zürich die staat op 7m95.