Drama in het West-Vlaamse Torhout de afgelopen weken. Na lang gebakkelei werd de knoop uiteindelijk doorgehakt: de Nacht van West-Vlaanderen, althans de ultraloop over 50 en 100km, kon niet meer georganiseerd worden. Dan maar verhuizen naar de andere kant van het land.

In Torhout worden de jaarlijkse de 5, 10km, halve en volledige marathon georganiseerd op het einde van juni. Met ultralopen van 50 en 100km zijn enkele enthousiastelingen zelfs de hele nacht bezig. Omwille van organisationele redenen moest organisator André Migneau die laatste afstanden recent opgeven. Dat die afstanden nu verhuizen naar het Limburgse Maasmechelen is maar weinig gezien in de atletiekwereld. Het evenement gaat door op 5 september.

“De ligging is alvast perfect”, klonk Migneau in het Laatste Nieuws. “Nederland en Duitsland liggen vlakbij en de E314 doorkruist de gemeente. De bedoeling is dat we hier klein beginnen, maar op termijn groot denken en het Belgische of zelfs wereldkampioenschap binnenhalen. We stippelen een route uit door de rustige deelgemeenten, waarbij de Maasdijk niet zal ontbreken.”