Almensh Belete heeft de derde manche van de CrossCup in Roeselare gewonnen. Ze liep heel de wedstrijd aan de leiding en soleerde zo naar winst en dus een EK-ticket.

Het leek héél makkelijk te gaan voor Almensh die pas sinds vrijdag terug is in België na een stage in Ethiopië. Ze liep meteen weg bij de start van de wedstrijd en haar tegenstandsters zag ze pas na de finish terug. Dejaeghere liep een goed ingedeelde wedstrijd en eindigde op een tweede plaats, de Italiaanse Inglese werd 3de. Met nog anderhalve ronde te gaan liep het mis voor Truyers die een goede wedstrijd aan het lopen was. Ze kreeg een pijnscheut in de kuit, waardoor ze moest uitstappen. Truyers die op dat moment aan het lopen was in een groepje met Vangansbeke, Van Linden en Ameloot zag haar rechtstreekse EK-ticket zo meteen in rook opgaan. Aan de finish was het Van Linden die Vangansbeke nog net voorbij stak en dus net als 4de eindigde. Vangansbeke werd knap vijfde en veroverde zo dus een ticket voor het EK in Roeselare.

(later meer)