Mohammed Aman - Foto: Ruben Van den Berghe
Mohammed Aman – Foto: Ruben Van den Berghe

Mohammed Aman heeft de 800m op de Memorial Van Damme gewonnen in een indrukwekkende 1’42″37. Die tijd was goed voor een nieuw meeting- en nationaal record en leverde de Ethiopiër eveneens eindwinst in de Diamond League op. Het was bovendien de snelste tijd van het jaar.

De 800m bij de heren ging meteen furieus van start. Haas van dienst was de stilaan geroutineerde Nederlander Bram Som. Hij kwam door aan de bel in een wel heel snelle 48″55. Met een doorkomst van 1’15 aan de 600m zaten de heren zelfs nog rond het WR-schema. Zover kwam het uiteindelijk niet, maar Aman toonde zich wel de snelste in de laatste rechte lijn. Zijn eindrush leverde hem eindwinst in de Diamond League (en de bijhorende 40.000 dollar). Aman werd ook al wereldkampioen op de 800m in Moskou. Net als in de Russische hoofdstad moest de Amerikaan Nick Symmonds vrijdag genoegen nemen met zilver (1’43″03). Rotich Cheruiyot uit Kenia werd derde in 1’43″22.

Bekijk zijn race hieronder.