Diamond LeagueNa de voorlaatste manche van de Diamond League, deze van Zürich van gisterenavond, zijn 17 van de 32 eindlaureaten gekend. Je vindt ze hieronder. De overige eindwinnaars zijn gekend na de laatste etappe van het Diamond League-circus, dat halt houdt in Brussel op de Memorial Van Damme van volgende week vrijdag.

Opvallendste prestaties gisteren in Zürich kwamen er van Usain Bolt op de 100m. Hij won in een relatief bescheiden 9’90, maar wat opvallender was, was dat alle negen atleten onder de 10″20 bleven, een unicum in de geschiedenis. Met Walter Dix als laatste in 10″07 bleven ze zelfs allemaal onder de 10″10. Landgenote van Bolt en eveneens drievoudig wereldkampioene, Shelly-Ann Fraser-Pryce deed het kunstje van Bolt over bij de dames. Meseret Defar domineerde opnieuw op de 5000m bij de dames, na een uitgesponnen race tegen Tirunesh Dibaba. Bohdan Bondarenko, de rijzige Oekraïner, deed opnieuw een aanval op het WR in het hoogspringen, maar moest recordhouder Sotomayor opnieuw nog even op zijn troon laten. Zuzana Hejnova bevestigde haar dominantie op de 400m horden met winst in 53″22. Zij won voor de elfde maal op rij.

Kevin en Jonathan Borlée kwamen gisteren ook in actie, maar maakten sowieso al geen aanspraak op de diamanten. Zij werden zesde (Jo) en zevende (Kevin) op de 400m.

Alle uitslagen uit Zürich vindt u hier. Meer over de race van de Borlées (met racevideo) vindt u hier.

Mannen:
100 m: Justin Gatlin (VSt)
400 m: LaShawn Merritt (VSt)
1500 m: Ayanleh Souleiman (Dji)
3000 m steeple: Conseslus Kipruto (Ken)
110 m horden: David Oliver (VSt)
Verspringen: Aleksandr Menkov (Rus)
Hoogspringen: Bohdan Bondarenko (Oek)
Discuswerpen: Gerd Kanter (Est)
Kogelstoten: Ryan Whiting (VSt)

Vrouwen:
200 m: Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jam)
800 m: Eunice Sum (Ken)
5000 m: Meseret Defar (Eth)
400 m horden: Zuzana Hejnova (Tsj)
Verspringen: Shara Proctor (GBr)
Speerwerpen: Christina Obergföll (Dui)
Polsstokspringen: Silke Spiegelburg (Dui)
Kogelstoten: Valerie Adams (NZe)