Anne Zagré, hier met haar vriend en hordeloper Adrien Deghelt, droomt van een finaleplaats. - Foto: Atletieknieuws
Anne Zagré, hier met haar vriend en hordeloper Adrien Deghelt, droomt van een finaleplaats. – Foto: Atletieknieuws

Anne Zagré komt straks in actie in de halve finales van de 100m horden. De Waalse sprintster plaatste zich gisteren met de 8ste tijd voor de halve finale van vandaag, dus een finaleplaats lijkt binnen haar bereik te vallen. De 23-jarige Belgische recordshoudster zal hiervoor wel bij de twee eerste moeten eindigen in haar reeks, of haar tijd moet genoeg zijn voor bij de twee snelste verliezende tijden te horen. Zagré, die vanuit baan 5 zal starten in reeks 2, zal niet van de minste atleten concurrentie krijgen. Zo komt de Amerikaanse Brianna Rollins (SB: 12″26), de snelste vrouw dit seizoen op de hoge horden, ook uit in haar reeks, net als de Franse Cindy Billaud (SB:12″59). Als zij nabij hun seizoensbeste lopen, lijken ze zeker te zijn van een finaleplaats, maar daarachter ligt het vrijwel open. Als Anne in de buurt kan komen van haar Belgische record van 12″79, of misschien zelf beter kan doen, dan maakt ze kans om zich te kwalificeren voor de finale die vanavond wordt gelopen. Bekijk hier het programma van de Belgen op het WK in Moskou.

Baanindeling halve finale Anne Zagré

ORDER / LANE BIB ATHLETE COUNTRY
1 262 Lina FLÓREZ COLOMBIA COL
2 351 Nooralotta NEZIRI FINLAND FIN
3 942 Brianna ROLLINS UNITED STATES USA
4 730 Yuliya KONDAKOVA RUSSIA RUS
5 149 Anne ZAGRE BELGIUM BEL
6 354 Cindy BILLAUD FRANCE FRA
7 528 Shermaine WILLIAMS JAMAICA JAM
8 219 Jessica ZELINKA CANADA CAN