20130731-143326.jpgIn de 800m voor mannen was het uitkijken naar een opvolger voor wereldrecordhouder David Rudisha. De absolute top van de wereldranglijst plaatste zicht voor de finale. Solomon nam het heft in handen en opende verschroeiend de eerste 200m. Aman en Symmonds waren attent en volgden de rijzige Amerikaan. Bij het horen van de bel, werd de groep compact en begon het gevecht voor de plaatsjes. Solomon hield iedereen af in de binnenbaan met Symmonds naast hem. Achter de Amerikanen kwamen Aman en Souleiman opzetten. Na 600m kwam de groep door in 1’16”. Solomon leek stand te houden, maar de laatste 100m was een ware thriller. Solomon begaf het eerst en kraakte helemaal de laatste 100m. Symmonds leek op weg naar de ultieme bekroning van zijn carrière. Maar de piepjonge Aman kwam vanuit ingesloten positie nog opzetten. Even leek het een close-finish te worden. Maar Symmonds brak finaal in de laatste 40m. Solomon zakte helemaal weg en zo ging het brons uiteindelijk naar Souleiman. Aman haalde het in een snelle 1’43”31, een zucht trager dan de beste wereldjaarprestatie. Het zilver was voor Symmonds.

.