De drie broertjes Borlée zichtbaar tevreden na de tijd die Dylan klokte op het BK - Foto: Ruben Van den Berghe
De drie broertjes Borlée waren dit weekend heel blij met het nieuwe record (45″80) van de jongste broer Dylan, maar ook over hun eigen prestaties waren ze zichtbaar tevreden. Foto: Ruben Van den Berghe

Zowel Dylan, Kevin als Jonathan Borlée zullen aan de start komen van de 400m op de Memorial Ivo Van Damme. En dat is uniek, want nooit eerder liepen drie broers samen in één discipline op een Grand Prix-, Golden League- of Diamond League-meeting. Voor Dylan is het eveneens zijn debuut op de Diamond League.

Dylan Borlée dankt dat startrecht aan zijn knappe 400m op het Belgisch Kampioenschap. Hij klokte er toen 45″80, ruim een seconde onder zijn persoonlijke beste en eveneens goed voor een basisstek in de 4x400m-ploeg op het WK in Moskou van komende maand. Kevin en Jonathan komen op dat WK ook individueel aan de bak.