Als afsluiter van het EK voor beloften in het Finse Tampere is traditioneelgetrouw de 4x400m. Het Belgische mannenteam, bestaande uit Seppe Thys, Stef Vanhaeren, Dylan Borlee en Julien Watrin, plaatste zich op zaterdag vlot voor die finale.

Op het afsluitende nummer tijdens het Europese kampioenschap voor beloften in Tampere zijn de mannen knap 2de geworden. Tijdens de reeksen klokte de mannen ook al de 2de snelste tijd en ze wisten dit te verzilveren in de finale.

Het was Seppe Thys die de eerste 400 meter voor zijn rekening nam. Thys liep een sterk tweede stuk en gaf de stok door aan Dylan Borleé, de jongste van de broers liep een ontspannen en attente wedstrijd. Hij wist al snel in 2de stelling te lopen en in de rechte lijn gaf hij de stock quasi met vier landen gelijk door. Stef Vanhaeren maakte op zijn beurt de teleurstelling van zijn individuele race goed en maakte indruk. Vanhaeren gaf de stok in koppositie door aan Julien Watrin. Watrin moest plaats ruimen voor de russen die hem nog net de pas afsneden. De russen gaven deze positie niet meer uit handen. Watrin moest ondertussen afrekenen met opkomende Tsjechen, Duitsers en Italianen. In de rechte lijn leek het nog even verkeerd af te lopen maar met een erg sterk laatste stuk was het Watrin die de zilveren medaille wist te grijpen in een knappe tijd van 3.04.90

Hiermee hebben ze bewezen dat ze hun selectie waard waren!

Julien Watrin tijdens ETC Dublin - Foto: Jasper Jacobs
Julien Watrin tijdens ETC Dublin – Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs
Stef Vanhaeren – Foto: Jasper Jacobs
Dylan Borlée - Foto: Jasper Jacobs
Dylan Borlée – Foto: Jasper Jacobs
Seppe Thys tijdens EK landen teams in Dublin - Foto: Jasper Jacobs
Seppe Thys tijdens EK landen teams in Dublin – Foto: Jasper Jacobs