Gisteren wist Jeroen Vanmulder zich met een sprong van 7m59 als 4e te plaatsen voor de finale van het verspringen. Met 1 atleet boven de 8m en een 5-tal atleten die een sprong in de 7m50 lieten optekenen was alles mogelijk in de finale.

Foto: Ruben Van den Berghe

Jeroen begon zijn reeks met een niet onaardige 7m56 en stond zo meteen goed in de top 8. In zijn twee poging pakte hij echter serieus uit en sprong hij 7m79 ver. Een evenaring van zijn persoonlijk record dat hij zowel al indoor als outdoor sprong. Hiermee stond hij een tijdje op de 3e plaats maar na 3 pogingen zakte hij toch richting de 4e plaats. Met 7m70 kwam Jeroen in zijn 5e beurt nog aardig in de buurt maar het bleef bij zijn 7m79 uit zijn tweede beurt. In de laatste poging sprong de Oekraïner Neledva ook nog naar 7m79 en doordat zijn tweede beste sprong 7m78 was en Jeroen zijn tweede beste poging 7m70 was verloor hij nog een plaatsje en werd hij uiteindelijk 5e. De overwinning ging trouwens met een wel heel verre sprong van 8m37 naar de Spanjaard Caceres. Met deze afstand zou hij op de Olympische Spelen van Londen zelfs de gouden medaille hebben veroverd.

De uitslag kan je hier nog eens bekijken.