Op de 200m kregen we twee Belgische dames aan de start. Door het wat kleinere deelnemersveld werden de reeksen geschrapt en kregen we 3 halve finales. Opdracht voor Cynthia Bolingo en Hanne Claes was om zich te plaatsen bij de eerste twee uit hun reeks of één van de twee verliezende tijden neer te zetten.

Cynthia Bolingo - Foto: Jasper Jacobs
Cynthia Bolingo – Foto: Jasper Jacobs

In de eerste reeks was het meteen de beurt aan Cynthia Bolingo. Deze jonge dame wist zich vorig week op de Brussels Grandprix nog laattijdig te plaatsen voor dit EK. Vanuit baan 6 liep ze een goede bocht maar moest ze in de laatste 100m de eerste drie dames toch wat laten gaan. Ze kwam als 4e over de lijn in een tijd van 23″96 en moest dus hopen op tragere tijden in de volgende reeksen.

Hanne Claes mocht in de volgende reeks aantreden maar lootte de minder gunstige baan 2, ondanks dat ze beste PR in haar reeks kon voorleggen. Nadat de dames heel lang in de klaarpositie moesten blijven staan had Hanne geen al te beste start. Toch wist ze na een sterke bocht in tweede positie uit de bocht te komen. Dit kon ze jammer genoeg niet volhouden in de tegenwind (-2.1m/s) waardoor ze uiteindelijk aankwam op de 4e positie in een tijd van 23″85. Zowel Cynthia als Hanne wisten op dat moment al dat ze niet meer in aanmerking kwamen voor de finale. De 2 dames die uiteindelijk met verliezende tijden naar de finale zouden gaan liepen 23″49 en 23″77.

De uitslag is hier nog eens te bekijken.