Ideale weersomstandigheden en een pijlsnelle piste kregen de atleten voorgeschoteld op de Brussels Grand Prix meeting. 
Al begon de meeting wel met een valse noot. Omwille van problemen met de tijdsopname kon de 110m horden pas 30 minuten later vertrekken dan gepland.

Opvallende deelnemer op de 3000m steeple was Pieter Desmet. De voormalig Belgische kampioen en Crosscupwinnaar finishte uiteindelijk niet, maar mogen wij een comeback verwachten? - Foto: Jasper Jacobs
Opvallende deelnemer op de 3000m steeple was Pieter Desmet. De voormalig Belgische kampioen en Crosscupwinnaar finishte uiteindelijk niet, maar mogen wij een comeback verwachten? – Foto: Jasper Jacobs

Tot overmaat van ramp was er slecht één starter voorzien, deze arme man moest telkens de startlijsten gaan halen voor de volgende reeks, al de atleten op hun plaats zetten én 9 banen in het oog houden, een quasi onmogelijke taak. Het was dan ook wachten tot het internationale programma voor de eerste échte topprestaties.

Olivia Borleé kon haar seizoensbeste aanscherpen tot 11″70 (-2,20m) hiermee won ze de 100 meter. Ook de 200 meter won ze overtuigend in een tijd van 23″55 al liggen de verwachtingen bij een atlete als Olivia altijd wel een stukje hoger. Een hoogtepunt van de avond was voor Cynthia Bolingo, zij kon zich op de valreep nog plaatsen voor het EK in Tampere en was hier uitermate tevreden over. Ze plaatste zich met een tijd van 23″61 en werd hiermee tweede achter Olivia Borleé.

De 400 meter bij de mannen begon zoals bij vele nummers met een valse noot. De scheidsrechter kon Jente Bouckaert in baan 1 onmogelijk zien en wanneer deze nog niet klaar was en zijn hand omhoog stak werd dit gebaar genegeerd. Toen iemand hem hier op wees schoot de ongelukkige starter de race alsnog terug maar deze was ondertussen al 100 meter ver. De atleten kregen nog wat extra rust maar dit zou niet mogen gebeuren op een internationale meeting. Dylan Borleé liet dit niet aan zijn hart komen en was dan weer goed voor een nieuw persoonlijk record. De jongste van de broers Borleé verbeterde zich tot 46″82, maar dit was niet genoeg om zich alsnog te kunnen plaatsen voor de individuele 400 meter. Seppe Thys had ook zijn zinnen gezet op de individuele 400 meter maar kwam niet in de buurt van de limiet.

‘100m horden werd gewonnen door Zagré maar had geen tijdsopname’

De finale van de 100 meter horden werd een kolfje naar de hand van Anne Zagré, laat het nu net op deze race zijn dat de tijdsopname het weer laat afweten en dat de dames geen officiële eindtijd krijgen. Ze mogen dan op het eind van de dag nog wel een poging doen maar deze laten Zagré en Berings aan hun neus voorbij gaan. Het is dus Dorien van Diest die de 100m horden wint in 14″41. Ook nog een héél mooie prestatie viel er te noteren in het discuswerpen. Philip Milanov won daar in 61m14 maar nog belangrijker, hij verbeterde daarmee het Belgisch record bij de beloften dat al op zijn naam stond van 61m09.

De volledige uitslag is hier te bekijken.