Foto: Frederik Vandeputte
Foto: Frederik Vandeputte

 

Nathalie De Vos sukkelde de laatste jaren met heel wat blessureleed. Ruim vijf jaar geleden is het dat de Gentse nog aantrad in competitie op de piste. De Vos studeert inmiddels in de Verenigde Staten, aan de Universiteit van Colorado, waar ze dit jaar haar diploma als Master of Business Administration haalt. Voor het zomerseizoen zakt ze samen met partner (en eveneens atleet) Wout Vandegaer af naar thuisland België.

Concrete wedstrijdplannen zijn er voorlopig nog niet. Al bevestigde De Vos nu wel haar komst op de Memorial Buyle in Oordegem. Op 6 juli zal ze er starten op de gemengde 5.000 meter. ‘Alleen al aan de start staan, is al een overwinning op zich’, klinkt De Vos in het Nieuwsblad. ‘Hoge verwachtingen koester ik in geen geval. Het moet immers bijna vijf jaar geleden zijn dat ik nog eens de kans kreeg om op de piste te lopen.’