Foto: Frederik Vandeputte
Foto: Frederik Vandeputte

Nathalie De Vos werd Belgisch Kampioene veldlopen in 2006 en 2007. Ze plaatste zich ook voor de Spelen in Peking in 2008. Daarna stapelden de blessures zich op en Nathalie zag zich genoodzaakt onder andere haar marathonplannen even in de koelkast te steken. Intussen zei ze vaarwel aan ons Belgenland en trok ze naar de Verenigde Staten om er haar studies optimaal te combineren met de opbouw naar haar comeback.

De Vos woont nu met haar man Wout Vandegaer, eveneens (1500m-)atleet, in Colorado Springs, het “Mekka van de hoogtetraining”. De Vos ziet de toekomst rooskleurig en zou haar verblijf in de VS ook na haar studies willen verlengen tot 2016, niet toevallig het jaar van de Spelen in Rio.

Wij blijven het zeker opvolgen.

Beluister het volledige interview met Sporza op volgende link: http://www.sporza.be/cm/1.1570634?view=popupPlayer