Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Gisteren, op donderdag, ging in het Noorse Oslo de zesde manche van de Diamond League door. Vijf Belgen kwamen er aan de start. Het waren vooral de hordenlopers die zichzelf in de kijker liep. Adrien Deghelt strandde op amper 4 honderdsten van de WK-limiet. Sara Aerts deed nog beter en benaderde die limiet tot op 1 honderdste. Ook de beide broertjes Borlées lieten tekenen van beterschap zien. Jonathan op de 200m, Kevin op de 400m. Ster van de avond werd Usain Bolt. De Jamaicaan bewees met 19″79 op de 200m dat hij er wel degelijk nog staat. Bekijk hieronder de video’s.

Kevin Borlée is vijfde geëindigd op de 400m. Hij kwam als voorlaatste de bocht uit, maar kon in de laatste rechte lijn toch nog een tandje bijsteken. Hij klokte uiteindelijk 45″86. Zijn seizoensbeste staat op 45″56. Zijn persoonlijk beste is een volle seconde sneller. Het was de Arabier Ahmed Mashrahi die won.

 

 

Sara Aerts maakte meteen indruk bij haar Diamond League debuut. Vanuit baan 1 liep ze vlot mee met de kop van de wedstrijd en finishte als tweede in een tijd van 12″95, slechts 1 honderdste boven haar pr en tevens 1 honderdste boven de WK-limiet. Aerts is echter al geplaatst voor Moskou op de zevenkamp. Met deze tijd is ze de snelste Belgische dit jaar op de 100mH. De wedstrijd werd gewonnen door Tiffany Porter in een tijd van 12″75.

 

 

Op de 200m liep Usain Bolt alle twijfels weg door imponerend te winnen in een beste wereldjaarprestatie van 19″79. Jonathan Borlée werd vierde op deze 200m in een seizoensbeste van 20″56. Hiermee blijft hij wel nog een beetje verwijderd van zijn pr van 20″31. Onze noorderbuur Churandy Martina kreeg een DQ achter zijn naam door een valse start.