Van Zyl op weg naar de overwinning op de 400m horden - Foto: Ruben Van den Berghe
Van Zyl (in gele uitrusting) op weg naar de overwinning op de 400m horden – Foto: Ruben Van den Berghe

Update 22u45: Als laatste nummer van het hoofdprogramma was er de 5000m, deze werd gewonnen door de Italiaan Jamel Chatbi. Als eerste belg was er Jeroen Hendrikx die voor het eerst onder 14′ dook met een tijd van 13’54. Verderop hadden we Stijn De Vulder en Kjell De Hondt die net niet de grens van 14min konden halen. Mats Lunders liep lange tijd goed mee, maar rond halfweg wedstrijd heeft de atleet van AC Lyra de wedstrijd moeten staken met pijn in de bil. Steven Casteele  bleef met zijn 14’14″55 maar liefst 10sec onder de limiet voor het EK-junioren en mag zich dus opmaken voor Rieti!

Update 22u: Tijdens de 3000m steeple voor de dames sneuvelde niet alleen het Zwitsers nationaal record, maar ook de balk aan de waterbak. Na de eerste ronde kwam deze los uit de grond waarbij een van de dames zwaar ten val kwam. Gelukkig kon een toeschouwer deze balk gedurende de hele wedstrijd van de dames rechthouden. Voor de wedstrijd van de heren was het echter onmogelijk om dit nog eens te doen aangezien zij met 30 aan de start stonden. De 3000m steeple bij de heren gaat dus niet door, maar de heren krijgen de kans om nog deel te nemen aan de 5000m of de 1500m later op de avond.

Update 21u45: Op de 400m konden de Belgen geen nieuwe limieten lopen. De overwinning bij de heren ging naar de Ier Brian Gregan in 45″82 die hiermee niet veel moet onder doen voor de Borlées die de Europese lijst aanvoeren. In de B-reeks liep Seppe Thys naar de overwinning in 47″06, een persoonlijk record. Bij de dames kwam de beste Belgische prestatie op naam van Leatitia Libert in 55″48. Op de 3000m steeple bij de dames sneuvelde het Zwitsers nationaal record, Fabienne Schlumpf legde de 3000m af in 9’48″45.

Update 21u00: De 1500m, het aangekondigde koningsnummer van de avond, leverde waar voor zijn geld. De nummer 8 van de spelen in Londen Ozbilen won de wedstrijd in een tijd van 3’35″93. In zijn zog vochten de Belgen een pittige strijd uit en het was Pieter-Jan Hannes die na een verschroeiende laatste ronde het pleit won en over de finish kwam in 3’38″87, samen met Tarik Moukrime die 3’41″96 liet optekenen is dit goed voor een ticket richting het EK voor beloften. Ali Hamdi werd tweede Belg en dook met 3’39″80 voor de eerste maal onder de magische 3’40 grens en mag zich opmaken voor de Universiade in Kazan. Jeroen D’Hoedt en Lander Tijtgat lieten 3’40″33 en 3’41″41 optekenen en moeten dus nog verder op zoek naar hun internationale limiet.

Het verspringen bij de vrouwen is ook zonet afgelopen en daar kroonde Marjolein Lindemans zich tot winnares met een héél mooie sprong van 6m36.

Update 20u45: Hanne Claes zorgde op de 200m voor een nieuwe Belgische overwinning. Met 23″45 bleef ze andermaal onder de limiet voor het EK beloften in Tampere. Bij de heren ging de overwinning naar de jonge Ier Reid Leon die met 21″23 ook zijn internationale ticket mag boeken. Op de 1500m bij de vrouwen Liep de Nederlandse Hassan solo naar de overwinning in 4’09”.

Update 20u00: Op de hoge horden bij de dames ging Eline Berings met de overwinning lopen. Bij haar echte seizoensopener kwam ze in kille omstandigheden tot 13″16, voor het WK is een tijd van 12″94 nodig. Bij de heren moest Damien Broothaerts (13″87) nipt de duimen leggen voor de Amerikaan Townsend die won in 13″86.

Update 19u20: Op het kortste sprintnummer van de dag zagen we mede door het alweer wat tegenzittende weer geen absolute toptijden. Op de 800m bij de vrouwen zagen we de Franse Renelle Lamotte winnen in een knappe 2’03″81, Mariska Parewyck werd eerste Belgische in 2’10″11. Bij de heren ging de overwinningen op de 800m naar de Zuid-Afrikaan Oliver  Andre in een  knappe 1’44″74. Jan Van Den Broeck werd 6e en eerste Belg in 1’47″94. In het speerwerpen zagen we Nafi Thiam, het Belgische toptalent op de meerkamp, 3e worden met een worp van 43m57. In het polstokspringen ging Thomas Van Der Plaetsen over 5m17 en werd daarmee 3e.

Update 18u15: Eén van de toppers van de avond, LJ Van Zyl, ging met de overwinning lopen op de 400m horden. Met 49″83 bleef hij voor het eerst onder de 50″ en bleef hij Richard Yates (49″92) voor. Michael Bultheel 50″62 nog ruim een seconde van de WK Limiet verwijderd maar zette wel een seizoensbeste neer. In reeks 2 liep de Nederlander Jesper Arts met 51″22 naar de limiet voor het Europees beloften kampioenschap. Ook onder de vele andere nationaliteiten vielen er nog enkele limieten te noteren. Bij de dames zagen we Axelle Dauwens de A-reeks winnen met 58″16 kam ze wel niet in de buurt van haar tijd van gisteren in Dessau.

Update 17u35: Het hoofdprogramma is op gang geschoten met de estafette nummers. Onze beloften dames misten na enkele mindere wissels de limiet en kwamen tot 45″59. De EYOF dames brachten het stokje rond in 46″61 en zullen moeten afwachten of dit voldoende potentieel toont voor de selectiecommissie. Zowel bij de dames als bij de heren zagen we enkele Nederlandse ploegen naar hun limieten lopen. De junioren dames waagden ook op de 4×400 hun kans en misten met 3’40″72 de limiet op minder dan een seconde.

Update 16u45: Er vielen al heel wat mooie resultaten te noteren tijdens het voorprogramma van de IFAM. Paulien Couckuyt dook op de 200m met 24″98 onder de 25 seconden en voldeed daarmee aan de eyof limiet. Ze is echter niet de eerste en de snelste die onder deze limiet duikt en zal zo waarschijnlijk niet richting Utrecht worden gestuurd. Ook bij de heren zagen we een hele snelle scholier op de 200m. Francois Laurens knalde naar 21″55 en moest in de geschiedenis slechts 3 scholieren laten voorgaan. De limiet voor het WK scholieren was wel nog iets te hoog gegrepen.

 

Volg de live results hier.

2 REACTIES

  1. Mats Lunders gaf op na half-wedstrijd met een verreking in de bil, hij liep niet 14’04.99, dat was de Fransman Urruty Pierre.

Reacties zijn gesloten.