De Kroatische Blanka Vlasic maakt na een héél lange afwezigheid van ongeveer 20 maanden binnen een goeie maand haar comeback. De hoogspringster is eindelijk van vele blessures verlost. Ze begint haar seizoen met de Diamond League-meeting van New York op 25 mei.

Blanka Vlasic

De inmiddels 29-jarige Blanka zegt het volgende op haar website: “”Ik kijk zo naar deze competitie uit alsof het weer mijn eerste wedstrijd was. Bedankt God, mijn tweede carrière begint. Men zegt dat New York de plek is waar dromen werkelijkheid worden. Ik denk dat dat wel degelijk klopt voor mij!”

De laatste keer dat ze in competitie was dateert al van een jaar en een half geleden. In Brussel op 16 september 2011 kwam toen ze voor een laatste keer in actie op  op de Memorial Van Damme. Toen ging ze maar over 1m93 en daaruit bleek al dat niet alles goed zat bij haar. Want haar persoonlijk record  is namelijk een pak hoger, 2m08.

Als de meeste mensen de naam ‘Blanka Vlasic’ horen, denken ze hoogstwaarschijnlijk meteen aan de razend spannende Olympische finale van Peking. Daar streed ze met Tia Hellebaut voor het goud. Uiteindelijk trok Tia aan het laatste eind. Bekijk hieronder nog eens die prachtige beelden!