Er komen jaarlijks een heel pak deelnemers opdagen voor de marathon van Parijs. De eerste 15.000 deelnemers betalen een bedrag van 65 euro en deze loopt daarna op tot 95 euro. - Foto: A.S.O.
Er komen jaarlijks een heel pak deelnemers opdagen voor de marathon van Parijs. De eerste 15.000 deelnemers betalen een bedrag van 65 euro en deze loopt daarna op tot zo’n 95 euro.
– Foto: A.S.O.

Zondag om 8u30 worden opnieuw duizenden atleten verwacht op de Champs-Elysées voor de start van de marathon van Parijs. De grote favorieten zijn de Ethiopiër Tadesse Tola bij de mannen en de Keniaanse Eunice Jepkirui bij de vrouwen.

Tadesse zegevierde in 2010 nog in Parijs met een eindtijd van 2u06’41”. Dit jaar werd hij al derde in Dubai met een besttijd van 2u04’49”, goed voor de 15de plaats op de allertijden ranglijst. De tegenstand in Parijs is niet mis met de Ethiopiërs Dadi Yami Gemeda (besttijd: 2u05’41”), Gebretsadik Abraha (besttijd: 2u06’21”) en Sisay Jisa (besttijd: 2u06’27”). Ook wordt wat verwacht van enkele sterke Kenianen met oa. Eric Ndiema (besttijd: 2u06’07”), Gilbert Masai maakte dan weer zijn debuut. Tempomaker van dienst is Philip Sanga (besttijd: 2u06’07”), hij gaat weg op een sub 2u05′ schema.

Bij de vrouwen wordt het uitkijken naar de Keniaanse Eunice Jepkirui. Zij hoopt op een eindtijd onder de 2u20′. Ze krijgt hiervoor hulp van haar landgenote Agnes Kiprop.