De MegaSpike-Veldloop-Editie van afgelopen winter 2012-2013 kende opnieuw een succes met ruim 450 ingeschreven ploegen. Bij deze interactieve atletiekprono moeten de deelnemers binnen een bepaald vooropgesteld budget 10 verschillende atleten kiezen en hiermee gedurende het hele veldloopseizoen zoveel mogelijk punten sprokkelen tijdens zowat alle belangrijke (inter)nationale crossen. Pieter Vandenbroucke scoorde net als vorige winter het meeste punten van alle MegaSpike-ploegen en mag zich opnieuw uitroepen tot eindwinnaar.

MegaSpikeDe AVR-atleet zorgde voor een huzarenstukje gezien hij zijn winnende ploeg ‘Team na Relays’ pas na de eerste speeldag ingeschreven had. Langzamerhand maakte de West-Vlaming zijn opgelopen achterstand goed op de concurrentie. Pieter Vandenbroucke haalde het uiteindelijk ruim voor VAC’ers Bert Van den Bergh & Michiel Van Assche.

De samenstelling van Pieters zegevierende team zag er als volgt uit: Abdi Bashir (vervangen door Koen Naert op 02/01/2013) – Mats Lunders (vervangen door Abdi Bashir op 08/03/2013) – Matthijs Casteele – Lahsene Bouchikhi – Isaac Kimeli // Zenobie Vangansbeke – Kim Geypen – Sara Van de Vel – Julie Van De Velde – Claire Michel

Naar jaarlijkse gewoontes werden ook de ‘MegaSpike-Awards’ bekendgemaakt op basis van de opgestelde ranglijsten waarbij alle individuele punten per atleet worden opgeteld. Een overzicht van de gelukkigen:

Isaac Kimeli
Isaac Kimeli

* MS-Atleet: Koen Naert (EA) & Almensh Belete (VAC)

* MS-Revelatie:  Laurens Vanderlinden (DCLA) & Julie Van De Velde (FLAC)

* MS-Rookie: Isaac Kimeli (OEH) & Imana Truyers (AVT)

* MS-Master: Emanuel Loverie (WIBO) & Sylvie Mulle (ACW)

Meer info kan u terugvinden op www.megaspike.be