In het boek The Power of Music leggen musicologen van het onderzoekscentrum IPEM enkele verrassende wetenschappelijke verbanden. Dat je van snelle muziek ook sneller gaat lopen bijvoorbeeld!

“Muziek is fundamenteel”, zeggen Marc Leman en Micheline Lesaffre in De Morgen. Leman en Lesaffre zijn musicologen aan het onderzoekscentrum IPEM, dat vandaag zijn vijftigste verjaardag viert. In een spraakmakend nieuw boek, The Power of Music, leggen ze verrassende verbanden tussen bijvoorbeeld muziek, wetenschap en joggen.
Een van hun opmerkelijke experimenten is de D-Jogger. “Hiermee wilden we bekijken hoe muziek en beweging met elkaar kunnen aligneren”, zegt Leman. “Hoe vlugger men stapt of loopt, hoe meer ook de muziek gaat versnellen. Maar volgt de mens de muziek, of is het net omgekeerd? En is er muziek waarop men trager stapt, of juist sneller?”
Lees verder op running.be