Gisteren ging in Kingston, Jamaica de UWI Invitational Meeting door. Verschillende topatleten tekenden present. Zowel Usain Bolt, Yohan Blake en Fraser-Pryce weken af van hun gebruikelijke afstanden en trokken de spikes aan voor de volle baanronde.

Usain Bolt, recentelijk nog verkozen tot Wereldatleet van het Jaar, moest in de laatste 50m de duimen leggen voor de jonge Nicholas Maithlan, die in een PR van 45.79 finishte (zie video hieronder). Bolt liep in zijn intussen derde 400m van het nog prille seizoen binnen in 46.44. Bolt zijn persoonlijk beste staat op 45.28, maar dateert al van 2007. Dit jaar was hij al goed voor 46.74 en liep een handgestopte 45.70 in een 4x400m in, beiden eveneens in Kingston, in februari.

Yohan Blake trad aan in de laatste reeks, maar wist nog 11 honderdsten van de tijd van Bolt te knabbelen en overschreed zo de finish in een PR van 46.33. Ook hij werd tweede na Allodin Fothergill (46.24).

Shelly-Ann Fraser-Pryce, dubbel Olympisch Kampioene op de 100m, waagde zich ook aan het vierdubbele van haar vertrouwde rechte lijn. Zij klokte een bescheiden 56.63.