Wilfried MeertWilfried Meert, pas terug van de Jamaicaanse jeugdkampioenschappen, pakt ruim een halfjaar voor zijn Memorial van Damme reeds uit met allicht de meest klinkende naam op zijn affiche, Usain Bolt. In Jamaica profiteerde Meert ervan om nu al gesprekken aan te knopen met de entourage van Bolt. “Bolt loopt niet vaak. Vorig jaar liep hij buiten de Olympische Spelen slechts zes keer”, verduidelijkt Meert deze vroege regeling. “Het is dus een kwestie van zeker bij die zes meeting te zijn.”

Bolt komt op het einde van deze zomer al de zesde keer aan de start in Brussel. “De gesprekken verliepen vlot. Intussen hebben we ook een bepaalde vertrouwensrelatie gekweekt. Zijn coach kwam zelfs met ons ontbijten.”

Over de prijs om Bolt naar Brussel te krijgen wist Meert het volgende te vertellen. “Over die kost zijn al lang geen geheimen meer. Die bedragen starten vanaf 300.000 dollar. Voor minder kun je zelfs niet beginnen onderhandelen. Ik hoor trouwens soms zelfs het dubbele of driedubbele van dat bedrag. Bolt is een echt fenomeen en iedereen wil hem zien.”

Meert wist nog mee te geven dat Bolt ook opnieuw DJ zal spelen op de “Jamaican afterparty”, net als vorig jaar.

Bekijk het volledige interview op Sporza.