Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Opmerkelijke comeback deze middag in Gent. Op de 8e Aalsterse indoormeeting liep Lindsey De Grande/OEH solo naar de overwinning op de 1000m bij de dames. Ze klokte 2’48″45.

Lindsey De Grande was in 2011 nog 6e op het EK 1500m indoor te Parijs en was goed op weg naar de Spelen in Londen. In de zomer van 2011 kreeg ze echter de diagnose van chronische leukemie. De Sijselse verloor nooit de moed, bleef volharden in de combinatie studies en trainen en met haar uitzonderlijke doorzettingsvermogen werd ze een waar voorbeeld, zowel binnen als buiten de atletiek. Ondanks de loodzware medicatie, wist ze intussen de trainingen terug stelselmatig op te bouwen.

Deze middag, ruim anderhalf jaar na haar diagnose, maakte ze – bij wijze van test – haar competitionele comeback. Haar prestatie was echter meteen goed voor de beste nationale jaartijd indoor. Ook vorig jaar zou deze goed geweest zijn voor een beste nationale jaartijd indoor én een tweede tijd outdoor.

Een ‘vind ik leuk’ voor de uitzonderlijke moed en motivatie van Lindsey!

We wensen haar verder alle moed en sterkte toe en hopelijk mogen we binnenkort nog meer van haar verwachten op de piste.

2 REACTIES

  1. He super gedaan Lindsey! Ik heb het altijd een van de mooiste en zwaartste discipline gevonden die 800m of 1500m. Hopelijk mag je je binnenkort terug meten met de echte groten der aarde! Ik vind je ongelooflijk doorzettingsvermogen super!

  2. Vanuit de tribune was het super om Lindsey weer aan het werk te zien!
    Hopelijk kan ze deze lijn doortrekken naar het outdoorseizoen zodat we haar daar ook aan het werk kunnen zien.
    Knap wat ze tot nu toe al heeft moeten doorstaan!

Reacties zijn gesloten.