Nafi Thiam is na een welverdiende vakantie terug in het land. De olympische kampioene op de zevenkamp stond gisteren de Belgische pers te woord tijdens een sponsorevent in Knokke. De 27-jarige meerkampster richt haar pijlen volgend jaar op het WK in het Amerikaanse Eugene, waar de hoofdzetel van haar kledingsponsor Nike gelegen is. Thiam hervat haar trainingen eind deze maand na een lange rustperiode die begon na afloop van de Allianz Memorial Van Damme op 3 september. 

Nafi Thiam heeft gisteren tijdens een sponsorevent in Knokke de Belgische pers te woord gestaan rond haar plannen voor 2022. De meerkampster, die zichzelf in Tokio opvolgde als olympisch kampioene op de zevenkamp, lichtte al een tipje van de sluier. Zo ligt de focus volgend jaar op het WK in het Amerikaanse Eugene. Eerder dit jaar trok Thiam al naar Eugene om kennis te maken met de gloednieuwe atletiektempel in de staat Oregon. Helaas kreeg de olympische kampioene toen af te rekenen met acute nekpijn, waardoor ze op de valreep moest afhaken voor de enige Diamond League op Amerikaanse bodem. Volgend jaar keert ‘Queen Nafi’ terug naar Eugene om een gooi te doen naar haar tweede wereldtitel op de zevenkamp, nadat ze in 2017 aan het feest was in Londen. Bovendien is Eugene de bakermat van haar kledingsponsor Nike.

Van een concrete wedstrijdplanning voor 2022 is nog geen sprake, maar de kans dat Thiam haar Europese titel zal verlengen, lijkt eerder klein. Het WK staat van 15 tot 24 juli gepland, het EK in München vindt een kleine maand later plaats van 15 tot 21 augustus. Na een vermoeiend jaar op mentaal en fysiek vlak heeft de 27-jarige atlete genoten van de rust op vakantie. “Het was een moeilijk seizoen en de Olympische Spelen zijn nooit simpel, voor geen enkele atleet. Nu heb ik wat vakantie gehad dus alles gaat heel goed nu”, aldus Thiam. Haar trainingen zal ze eind oktober hervatten. “Mijn lichaam heeft tijd nodig. Eind deze maand wil ik mijn trainingen hervatten. Ik voel dat ik nog wat tijd nodig heb voor ik 100 procent ben. Het is belangrijk om helemaal in orde te zijn voor ik hervat”, besloot de olympische kampioene. Concrete plannen rond een mogelijke uitstap naar het WK indoor zijn er voorlopig niet.

Dankzij haar olympische titel in Tokio lijkt Thiam op weg naar een achtste Gouden Spike. De meerkampster is ook in de running om voor de vierde keer Sportvrouw van het Jaar te worden.