Cynthia Bolingo mag vroegtijdig haar koffers pakken in Tokio en op een vlucht naar België stappen. Onze spurthoop op de 400m is onvoldoende hersteld van haar spierscheur aan de hamstring en past daardoor voor de individuele 400m en de 4x400m met de Belgian Cheetahs. Haar forfait komt als een mokerslag voor het Belgische team. 

Het heeft niet mogen zijn voor Cynthia Bolingo op de Olympische Spelen in Tokio. Nadat de atlete met de nodige twijfels naar het olympische dorp afzakte en ze minuten voor de finale van de Mixed Relay moest vervangen worden, volgde nu ook het nieuws dat haar Spelen erop zitten. De Belgische recordhoudster op de baanronde moet passen voor de individuele 400m én de 4x400m met de Belgian Cheetahs. Bolingo maakte gezien haar beste Europese jaarprestatie van 50″29 kans op een finale.

De Belgian Cheetahs zien hun broodnodige sterkste schakel verdwijnen, waardoor het knokken wordt om volgende week te strijden voor een finaleplaats. Bolingo liep tijdens het Belgische trainingskamp in Mito een scheur aan de hamstring op van om en bij twee centimeter. Sindsdien probeerde de atlete samen met de medische staf ter plaatste om nog tijdig fit aan de start te komen, maar dat bleek gezien de ernst van de blessure en de complicaties tijdens de opwarming voor de finale van gisteren onmogelijk. Het forfait van Bolingo is een zware domper voor het volledige Belgische team, aangezien iedereen uitkeek naar wat de 28-jarige atlete zou kunnen klaarspelen.

“Cynthia heeft er alles aan gedaan om klaar te geraken. Helaas bleek de tijd te kort. Dit is uiteraard bijzonder jammer. Ze zal nu de nodige tijd nemen om haar blessure te laten herstellen”, vertelde haar trainster en bondscoach van de 4x400m, Carole Bam aan de verzamelde Belgische pers in Tokio.