Kevin Borlée plaatste zich zondagochtend zonder problemen voor de halve finales van de 400 meter in Tokio. Met 45″36 zette hij de vijftiende tijd neer. Hij is overduidelijk in vorm, maar heeft wat last van de hamstrings en stelt zijn deelname aan de halve finale in vraag.

De individuele 400 meter kwam voor Borlée amper twaalf uur na de finale van de gemengde 4×400 meter. “Meer dan vijf uur heb ik niet geslapen”, vertelde hij. “Ik heb heel lang in de dopingcontrole gezeten, en daarna moest ik nog eten en naar de massage.”

Ondanks de korte nacht voelde Borlée zich in zijn sas. “Het gevoel was echt goed. Op dat vlak ben ik tevreden. Ik had het van het begin tot einde onder controle. Het was nochtans niet makkelijk om hier aan te treden na een moeilijk seizoen en ik mis referenties. Ik weet natuurlijk wat ik moet doen, maar stelde me wel de vraag of dat zou volstaan.” Ja dus.

De temperaturen liepen op tot boven de 35 graden, maar daar had de kapitein van de Belgian Tornados weinig last van. “Eigenlijk hou ik wel van de hitte, het stoort me niet”, klonk het. “Als het twintig graden of nog kouder is heb ik moeite om mijn spieren warm te krijgen, zeker op mijn leeftijd, maar hier gaat dat vlot.”

Of Borlée morgen aantreedt in de halve finales van de 400 meter, is nog maar de vraag. “Voor de wedstrijd trok mijn hamstring al wat en achteraf opnieuw. Ik ga de situatie moeten analyseren met de dokter en de kiné. De vorm is er en ik hoop morgen de halve finales te kunnen lopen, maar ik neem geen enkel risico met oog op de 4×400 meter”, besloot hij.