Nog voor de start van het olympisch atletiektoernooi op de Olympische Spelen in Tokio heeft het Belgische team al een dreun gekregen. Cynthia Bolingo heeft namelijk tijdens een training op het Belgische kamp in Mito een spierscheur aan de hamstring opgelopen. Bolingo is daardoor onzeker voor de Mixed Relay van komende nacht. Team Belgium deelt mee dat de individuele 400m nog altijd tot de mogelijkheden behoort in het geval van Bolingo, ook de 4x400m met de Belgian Cheetahs lijkt niet in het water te vallen.

Cynthia Bolingo zit met kopzorgen. De Belgische recordhoudster op de 400m trok met een valies vol vertrouwen naar Japan voor haar tweede Olympische Spelen. Haar vertrouwen zal echter een stevige knauw hebben gekregen, nadat ze zich een slordige week geleden blesseerde op het Belgische trainingskamp in Mito. Ondanks een spierscheur aan de hamstring reisde Bolingo mee af met het Belgische team naar het olympische dorp in Tokio. Een plaatsje in het team van de Mixed Relay morgen is hoogst onzeker door die blessure.

Haar individuele deelname aan de 400m, waarvan de reeksen op dinsdag gepland staan, komt voorlopig niet in het gedrang. Al is het verre van een ideale situatie voor de snelste Europese vrouw van het moment op de baanronde. Gezien haar topchrono van 50″29 eerder dit jaar behoort Bolingo tot één van de kandidaten voor een finaleplaats. Het wordt dus afwachten hoe de blessure bij de 28-jarige evolueert in functie van haar deelname in de reeksen van de 400m én de reeksen van de 4x400m met de Belgian Cheetahs op donderdag. De halve finale en finale van de baanronde staan respectievelijk op woensdag en vrijdag gepland.