Cynthia Bolingo heeft op de Micromeeting van OEH in Huizingen alvast voor dé prestatie van de avond gezorgd. De atlete van CABW snelde naar een tijd van 37″18, duidelijk beter dan het voormalige BR van Sandra Stals in 1999 met 37″47. Het was de eerste 300m in openlucht in de carrière van de vice-Europese kampioene in zaal. Volgende week verschijnt de atlete in principe aan de start van de AG Memorial Van Damme op de 100m.

Cynthia Bolingo heeft vertrouwen getankt tijdens de Micromeeting van OEH in Huizingen. De atlete van CABW verscheen er aan de start van een voor haar ongewone 300m, maar deed het voortreffelijk. Na een snedige start hield de Belgian Cheetah sterk vol. Ze finishte na 37″18, ruim beter dan het BR van Sandra Stals (37″47 in 1999). Indoor ging Bolingo in het verleden al sneller met 36″69. Elise Lasser werd in Huizingen tweede in 38″80. Camille Laus besloot niet in actie te komen om zich te sparen met het oog op volgende week.

“Ik ben tevreden om zo’n tijd neer te zetten in toch wel winderige omstandigheden, zeker gezien de onzekere tijden waarin we de afgelopen maanden geleefd hebben. Er staan nog twee wedstrijden gepland, namelijk de AG Memorial Van Damme volgende vrijdag waar ik voor een 100m opteer, gevolgd door de KBC Nacht in Heusden. Daar kies ik in principe voor de 100m en 300m. Hopelijk kan ik met hetzelfde gevoel van vandaag aan de start verschijnen in betere omstandigheden. Dan denk ik dat er nog iets van die recordtijd kan. Al hoop ik vooral nog twee mooie wedstrijden neer te zetten. Een duik onder 37 seconden zou mooi zijn”, aldus de kersverse Belgische recordhoudster op de 300m.

“Het is een paradoxale afstand, aangezien het makkelijker is dan een 400m, maar toch is het ergens ook verraderlijk in de slotmeters. Een 300m in een internationaal veld zou mooi zijn. Zo’n record geeft vertrouwen, al ben ik in zaal natuurlijk al sneller gegaan. Het doet ook deugd om na twee moeilijke jaren mooie resultaten aan elkaar te knopen”.

Belgisch kampioen op de lage horden Tuur Bras haalde het bij de mannen in 34″17. Zijn clubgenoot bij OEH Jitse Mievis was de beste op de 100m met 10″95. Op de 800m vochten Aurèle VandeputteAaron Botterman en Isaac Kimeli een verbeten duel uit. Vandeputte haalde het uiteindelijk in 1’49″38, gevolgd door Botterman en Kimeli in respectievelijk 1’49″73 en 1’49″82. Bij de vrouwen was Rani Baillevier goed voor de overwinning in 2’09″93.