Home » Nieuws » Nationaal » Ben Broeders kan zich in Doha niet mengen in polsstokfinale
Ben Broeders - Foto: Golazo

Ben Broeders kan zich in Doha niet mengen in polsstokfinale

Ben Broeders is twaalfde en laatste geëindigd in de finale van het polsstokspringen op het WK in Doha. Hij bleef steken op 5m55. Op voorhand gaf Broeders aan dat hij graag bij de eerste negen zou uitkomen.

Al op de aanvangshoogte, 5m55, deed Broeders de Belgische fans bibberen. Hij miste twee twee keer, maar slaagde gelukkig ruim bij zijn derde beurt. De lat ging daarna meteen naar 5m70. Bij zijn eerste poging had hij nipt onvoldoende hoogte en zag je de Leuvenaar de lat raken met zijn benen. De tweede beurt op 5m70 was minder, Broeders landde vol op de lat. Bij zijn laatste poging ging hij de mist in, en sprong hij onder de lat door.

Broeders had top negen als doel gesteld, één plaatsje beter dan de beste Belgische prestatie aller tijden van Arnaud Art in Londen in 2017. Hij slaagde dus niet in zijn opzet, al was het bereiken van de finale op zijn 24e al een hele prestatie. Om de top negen te halen was 5m70 voldoende geweest, helaas miste de pupil van Steven Taeleman die lathoogte nipt bij zijn eerste poging.

De winst in het polsstokspringen ging na een zenuwslopende, drie uur en een half durende strijd naar titelverdediger Sam Kendricks.